Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Dorje

Pagina's: [1]
1
Humor en afleiding / I'm enlightened!
« Gepost op: 12-07-2019 19:58 »

2
Algemeen / Is Waarheid bevrijdend?
« Gepost op: 07-06-2019 10:27 »
Is Waarheid bevrijdend?

Neen, het enige dat Waarheid doet is helpen inzien dat er niets is om bevrijd van te worden en niemand om te bevrijden.

Zolang er een gevoel is dat er van iets of iemand moet bevrijd worden, is Waarheid nog niet gezien.

Dorje.
3
Het gewone leven / Retraite "in" het gewone leven
« Gepost op: 07-03-2019 12:30 »
Ben vandaag weer gestart met een retraite, maar net als de vorige retraite niet één "uit" het gewone leven, maar midden er in.

Retraite omdat we wel een engagement nemen om niet op te gaan in het gewone leven, maar het zoveel mogelijk te beschouwen en regelmatig momenten van meditatie en onderzoek in te lassen.

Dit engagement is voor twee maanden dit maal en zal net als de vorige online retraite, online weer begeleid worden door Adyashanti. Wekelijks krijgen we een teaching met de mogelijkheid in te bellen om vragen te stellen, maar vragen kunnen ook via mail gesteld worden. We krijgen elke week ook een oefening, iets om dieper te onderzoeken in het gewone leven, over de werkelijkheid zoals die aan ons verschijnt of over de werkelijkheid zoals die is.

Net als vorige keer ga ik hier misschien, we zien wel, af en toe een citaat posten of een reflectie.

Namastee,

Dorje.


4
Zoals ik elders al gemeld heb, ben ik bezig met een drie maanden retraite, maar niet één die afgezonderd van het leven plaats vind, maar één waarbij je geintegreerd blijft in het leven van alle dag.

Dit is een retraite die on-line begeleidt wordt, door Adyashanti, om de twee weken krijgen we een nieuwe teaching die we live, via streaming kunnen volgen (of achteraf kunnen herbekijken), we kunnen dan ook vragen stellen telefonisch, of later via mail. Na elke nieuwe teaching krijgen we ook telkens twee nieuwe oefeningen, eentje die we gedurende de ganse twee weken moeten toepassen in ons leven, en een schriftelijke oefening waarin we gewoon schriftelijk stilstaan bij bepaalde vragen die we enkel aan onszelf stellen en er op reflecteren.

Er is tijdens die teachings al heel wat aan bod gekomen, maar in de laatste teaching herhaalt Adyashanti een paar heel fundamenetele begrippen, we krijgen er ook een afschrift van en misschien is het wel interessant om daar af en toe een citaat van hier te plaatsen. Ik post er zo dadelijk één over gewaarzijn, misschien volgen er nog.

Reageren is vrij, over de inhoud toch, niet over het nut van zo'n retraite en niet over de bekwaamheid van de teacher, daar ga ik niet op in.


Pagina's: [1]