Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Ujukarin

Pagina's: [1]
1
Voor de fans ;-) of zij die denken dat boeddhisme hun verder kan helpen.

http://www.mettavihara.nl/images/stories/pdf/2019_04_intro.pdf

C U there, with folded palms,

<Ujukarin>

2
want ik heb geloof ik bij het eruit gooien van de zoveelste Poolse spammer doordat het scherm 'zwabberde'  het vinkje te hoog gekregen waardoor er mogelijk 10-20 recente bona fide gebruikers gewist zijn (naast de spammers).

Nederig excuus, als je niet meer kunt inloggen gewoon opnieuw registreren ;-)

With folded palms,

<Ujukarin>

3
Donderdag 7 en 21 juni 19.30 - 21.30 uur - BAM

Buddhist Action Month is een wereldwijde maand die binnen veel sangha’s elk jaar in juni aandacht vraagt voor Geëngageerd Boeddhisme. BCA doet er aan mee en voor deze avonden pakken we thema’s uit het 'The Buddha on Wall Street'  boek van Vaddhaka.

http://www.bcatriratna.nl/activiteit/2586/

Geleid door Ujukarin

4
Boeddhistisch Centrum Amsterdam
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56 (WG Terrein)


Aktiviteiten komende maand:

Volle maanavond

2 maart @ 19:30 (18:00) - 21:30
      

De Boeddha en zijn leerlingen kwamen elke vollemaansavond samen. Wij zetten deze traditie voort. Een avond vol inspiratie, meditatie en ritueel.

De meditatie aan het begin zal ons helpen helderder te worden, en we sluiten af met de drievoudige puja als ritueel. Hoofdingrediënt van de avond zal een praatje en discussie zijn over ‘Inzicht en Spiritueel Materialisme’

Als je soep wil mee-eten dan ben je welkom om 18:00.

Kosten: Vrijwillige bijdrage (Dana)

Aanmelden: Niet nodig

---------------------

Introductie in boeddhisme. Module 1: “positieve emoties. Brahma Vihara’s”De veelzijdigheid van de leer van de Boeddha komt aan bod in verschillende modules, die ook los van elkaar te volgen zijn. Onderwerpen dit voorjaar:

Module 1: Positieve emoties

Bij de Brahma Vihara’s, staan vier positieve hartskwaliteiten centraal:

vriendelijkheid (metta), compassie (karuna), medevreugde (mudita) en gelijkmoedigheid

(upekkha). In deze module leer je hoe je deze positieve geestestoestanden kunt ontwikkelen.

Wanneer: donderdagen 8-15-22 en 29 maart, 19.30-21.30

Kosten:  € 60.

Graag van te voren opgeven: info@bcatriratna.nl

C U, With folded palms,

<Ujukarin>5
Leuke tekst:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B0wqc1A4K_spMmJlZjQwNTUtZWJjMi00ZDdlLThlYWItZTgyMGE5MTcxMmI5&hl=en_GB&pli=1

Heeft soms wat veel jargon van 'onze' club (geschreven door collega-lerares van me) maar ontzettend leuk gedaan, met rake parallellen met de Mafia  ::)

With folded palms,

<Ujukarin>

6
Wijsheden / The Monkey Trap
« Gepost op: 18-10-2009 16:39 »
Zo, even een proefkonijn. Dit extra stukkie wil ik gebruiken om Dukkha en hechting, de 2e Edele Waarheid, uit te leggen in een lezing volgende maand. Onjuistheden, essentieele aanvullingen, andere extra's?

Dank,

With folded palms,

<Ujukarin>
----------
De apenval

Overal in de tropen, van Zuid-Amerika via Afrika tot Zuidoost-Azië, komen apen voor. En alle volken daar hebben hun eigen variant ontwikkeld van de apenval, zodat de dieren gevangen kunnen worden; soms voor getemde-slavenarbeid (zoals kokosnoten plukken, geketend aan een touw) en soms gewoon voor de slacht. De apenval gebruikt unieke eigenschappen van apen, die misschien ook in hun verre tweebenige verwanten terug te vinden zijn…

Als attachment één der varianten, met een glazen pot en bananen. Vele andere varianten bestaan, o.a. met aan grond of paal vastgeketende zware voorwerpen en met andere lokale lekkernijen zoals noten.
 
Het idee is simpel: de opening is groot genoeg voor een apen-poot, en ook groot genoeg om die poot zonder buit weer naar buiten te trekken. Maar met buit lukt het niet, en het voorwerp waarin de buit zit kan de aap nooit met zich meezeulen. Veruit de meeste apen blijven maar proberen om de banaan naar buiten te krijgen, zelfs wanneer ze de jagers zien aankomen en alsmaar dichterbij naderen. Het idee om gewoon te vluchten zonder buit komt niet bij veel apen op…

Wat kun jij hier als mens mee? Is er misschien een relatie met de tweede edele waarheid, dat zelfzuchtige begeerte ons leven zo moeilijk maakt? Herken je situaties waarin je zelf vast zat aan zelfzucht, en moest leren ‘loslaten‘ en meer ruimte en openheid toestaan?Pagina's: [1]