Auteur Topic: Wim Hof aka The Iceman  (gelezen 3127 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JG888

  • Verspreider van inzicht
  • ***
  • Berichten: 158
Wim Hof aka The Iceman
« Gepost op: 09-01-2014 12:33 »
Beste forumleden,
Ik zag een paar dagen geleden een lezing op NTR academie van Wim Hof. Hij vertelt op welke manier hij deze records heeft kunnen breken en dat het hem er nu omgaat om andere mensen te leren om hun immuunsysteem te verhogen. Zijn capaciteiten is inmiddels wetenschappelijk bewezen, dus er is geen speculatie. Ik was geïnspireerd na het kijken van deze uitzending.
Ik heb zelf verschillende soorten lichamelijke pijn, maar door meditatie en wijsheid heb ik het redelijk kunnen accepteren. Maar waarom zou je je leven niet aangenamer maken als dit kan?
Een boeddhistisch principe is niet voor niks, zoals ik het begrijp:
Heb de kracht om te veranderen wat er verandert kan worden, heb de acceptatie om te ondergaan wat niet verandert kan worden, en heb de wijsheid om onderscheid te maken tussen die twee.
Sinds 4 dagen douche ik dan ook koud en ik doe de ademhalingstechnieken.

Hieronder eerst een stukje van wikipedia over Wim Hof, daarna zal ik de links van de uitzending posten en daarna de officiële site van Wim Hof. Misschien heb je er iets aan.

Wim Hof, bekend onder de naam The Iceman (Sittard, 20 april 1959) is een Nederlander die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hij is een van de weinige niet-monniken die de Aziatische Tummo-meditatietechniek op een hoog niveau beheerst.
Hof groeide op in een katholiek gezin met negen kinderen. Hij raakte al vroeg in zijn jeugd geïnteresseerd in esoterisme, boeddhisme, hindoeïsme, Indianen, Masaï, natuurvolken, tradities, culturen en talen.[1]
De in Amsterdam woonachtige Hof beweert extreme kou te kunnen weerstaan en beheerst op dit vlak verscheidene disciplines. In mei 2007 moest hij op een hoogte van 7400 meter met bevroren tenen een recordpoging staken. In korte broek en op sandalen had hij de top van de Mount Everest willen bereiken. Het is daar tussen 25 en 30 graden onder nul. Hij haalde voordien negen keer het Guinness Book of Records en deze expeditie had de tiende keer moeten worden.
Hij beklom eerder blootsvoets besneeuwde bergen en overwon zonder hulpmiddelen of beveiliging steile wanden. Eind 1998 zwom hij op de Noordpool, gekleed in niet meer dan een zwembroek, onder een 40 centimeter dikke ijslaag door. In maart 1999 zwom Hof onder vijftig meter poolijs door. In februari 2000 probeerde hij in Finland bij 20 graden onder nul honderd meter onder poolijs te zwemmen. Hij kan naar eigen zeggen gedurende ruim zes minuten zijn adem inhouden.[2][3]
In maart 2007 liep The Iceman in Finland een halve marathon (21 kilometer en 95 meter) op blote voeten, boven de Poolcirkel bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden onder nul. Hij liep tweedegraads bevriezingen op aan zijn voeten en moest na afloop behandeld worden in het ziekenhuis van Kolari. Het is een record dat wordt erkend als een Guinness World Record. In juni 2007 heeft hij het wereldrecord in-ijs-staan verbeterd. In het ijsberenverblijf van Ouwehands Dierenpark stond hij 70 minuten en 35 seconden tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes. Dit record werd op 21 april 2008 verbeterd door de 43-jarige Chinees Jintu Wang, die het anderhalf uur uithield in een ijstank in Peking.[4]
Bij een gespecialiseerd koude-fysiologisch instituut in Oulu in Finland werd hij in 2007 onderzocht. Bij dat instituut onderzoeken ze het effect van extreme kou op straaljagerpiloten. Uit de onderzoeken bleek dat Hof door jarenlange training zijn vermogen om met kou om te gaan extreem heeft ontwikkeld.
Begin 2009 vestigde hij in Tanzania een "wereldrecord" door nagenoeg naakt en bij 15 graden onder nul de 5892 meter hoge Kilimanjaro te bedwingen.
Van extreem lage temperaturen krijgt hij een roes te vergelijken met die van hardlopers bij langeafstandlopen. In plaats van een 'runners high', krijgt hij 'cold high'. Er komen stoffen vrij in de hersenen, zoals endorfine en dopamine.[5]
In 2008 liet hij weten niet langer een "kermisattractie" te willen zijn, doch de mensheid wil dienen door zijn sporttechnieken op anderen over te brengen, maar op 26 maart 2010 kwam hij terug op zijn eerdere uitspraken en stond gedurende 1 uur, 44 minuten en 12 seconden opnieuw tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes. In juli 2010 heeft hij dit record verbroken met 10 seconden, deze keer gekoppeld aan een reclamestunt van een energiebedrijf.[6] Het toen behaalde record van 1 uur, 44 minuten en 22 seconden verbeterde hij op 1 januari 2011 tot 1 uur en 50 minuten in Hong Kong met de motivatie aandacht te willen vestigen op global warming.[7]
In mei 2010 werd bekendgemaakt dat onderzoekers aan het academisch ziekenhuis UMC St Radboud in Nijmegen Wim Hof gaan onderzoeken. Volgens de onderzoekers lijkt het of Hof zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. De onderzoekers menen dat het volgens de huidige medische kennis onmogelijk is wat Hof kan. Dit Nijmeegse onderzoek is de eerste poging om wetenschappelijk vast te stellen in hoeverre iemand bewust kou kan weerstaan.[8]

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1387946

http://www.innerfire.nl/home
Over het pad lezen, praten en horen dient enkel ter motivatie & ter verduidelijking van het pad en de beoefening. Het gaat om de beoefening en dus de directe ervaring waardoor er begrip en wijsheid ontstaat. Ga geduldig door met de beoefening zonder verwachtingen en geleidelijk zal je meer begrijpen

Y1010

  • Gast
Re:Wim Hof aka The Iceman
« Reactie #1 Gepost op: 09-01-2014 20:21 »
Heb de kracht om te veranderen wat er verandert kan worden, heb de acceptatie om te ondergaan wat niet verandert kan worden, en heb de wijsheid om onderscheid te maken tussen die twee.

Waauw dat is geestdrift
Verleg de grenzen en daag het onlogische en het ongelofelijke uit.
het is allemaal verbeelding

Boeddha

  • Gast
Re: Wim Hof aka The Iceman
« Reactie #2 Gepost op: 20-01-2018 20:38 »
Wil jullie er op wijzen dat de Wim hof methode voor koude nog zijn methode om lang onderwater te zitten veilig zijn dan wel iets met tummo te maken heeft.
Wim hanteert een ademmethode die veel weg heeft van hyperventilatie en ja dat geeft tintelingen en warmte en ja je kan er lang mee je adem inhouden. Dit omdat je de CO2 welke de ademprikkel opwekt uitstelt.
Tummo is totaal wat anders en word opgewekt op een andere manier.
En ja eenmaal bedreven in dit soort tantra technieken is het idd mogelijk om eens per zes tot acht minuten te ademen. Voor de leek is het dus een en het zelfde maar het heeft niets met elkaar te maken.