Auteur Topic: Wijsheid van de draak  (gelezen 1418 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nathan

  • Gast
Wijsheid van de draak
« Gepost op: 29-08-2015 08:46 »
De draak is o.a. het symbool van keizerlijke macht, seksuele potentie, het kwaad, beschermer van schatten,...
Het is eigenlijk een grote slang met vleugels. Zonder vleugels kruipt de slang slechts door het stof.
Een rustende slang als een symbool van de innerlijke rustende kundalini. Bereikt deze innerlijke energie vanaf je stuitje je kruin, dan ben je verlicht, wordt er wel beweerd. Dan heeft de slang vleugels gekregen.
Ook staat de draak als symbool van het kwaad, je zelfkant. Het ego in de mens. Een stem die enkel leidt tot zelfverheerlijking en destructie, niet waar?
Als seksuele potentie, kun je bezeten zijn van seks. Terwijl er toch zoveel meer is in de wereld maar deze draak houdt jou gevangen, lijkt het!
De draak heeft vele gezichten en is eigenlijk het symbool van ultieme zelfkennis. 'Beschermer van schatten.' ;)
De draak laat zich niet beheersen, daarvoor is ie te groot en te oud, als de wereld. Je kunt de draak niet onderdrukken of uitbuiten, zonder daarbij zelf niet uiteindelijk aan het kortste eind te trekken...
Je dringt volledig en spontaan tot het wezen van de draak door als je aandacht liefdevol is. Dan zal de macht over jou verdwijnen, zal de draak jou uit de weg gaan. Trouw aan je voeten liggen, als een grote sterke hond. Maar nimmer laat de draak zichzelf overwinnen door onbegrip of methodes. Zoals haat niet verdwijnt door haat.
Het 'doden' van de draak zit hem in vrede zijn met jezelf. Zien wat is, zoals het is.