Auteur Topic: Einde van het lijden  (gelezen 1333 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nathan

  • Gast
Einde van het lijden
« Gepost op: 06-10-2015 14:22 »
Op het moment dat je je rottig voelt, wil je er dan zo snel mogelijk vanaf, op welke manier dan ook, of ben je bereid er gewoon naar te kijken? Ernaar te kijken zonder enige verwachting. Jezelf waar te nemen zonder begin en end. We zijn bang voor onze shit of verlangen ernaar het met een of ander trucje of medicijn het te beƫindigen.
We zien geestelijke pijn nooit eens als iets wat wezelf zijn maar altijd als een ongewenste gast. Nooit eens kijk je er gewoon naar, volkomen ontwapend.
De oorspronkelijke geest is niets anders dan die geest die niet langer in conflict leeft met zichzelf. Het ene wil en het andere doet, e.d. Zolang als jij de ervaring hebt dat er iets of iemand over jou heerst, ben je niet heel.
We kijken door de ogen van een hulpverlener of guru naar onszelf. We hanteren allerlei technieken om onze geest onder de controle te krijgen. Ja, we experimenteren zelfs met drugs... Maar nooit eens laten we dat alles totaal achter ons en kijken gewoon naar wat is, zoals het is. Daar waar de vraag is, is het antwoord. Niet elders en bij derden. Zoals Jiddu Krishnamurti zo mooi in 1929 hier in Nederland zei: 'De Waarheid is een land zonder paden.'