Auteur Topic: communicatie  (gelezen 5 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sybe

 • Eerwaarde
 • ******
 • Berichten: 2972
  • Bekijk profiel
communicatie
« Gepost op: Vandaag om 11:34 »
Het zit me niet lekker dat mensen door mij hier het forum zouden verlaten of zich niet welkom voelen. Natuurlijk hebben die mensen daar ook zelf een aandeel in en iets te onderzoeken, vind ik, maar ik trek het me zeker ook aan. Ik wil ook het liefst een leuke sfeer en contact, zodat er wat te leren valt ook. Ik vind het zelf het fijnst als de leer hierbij centraal staat.

Het meest veilig is eigenlijk alleen maar informeren, teksten delen, onderzoekjes doen en ver weg te blijven van interpretatie, visie, meningen. Maar dat vind ik ook wel wat erg veilig. Het is toch ook wel fijn je begrip, of althans wat je denkt te begrijpen, te toetsen door het maar gewoon openbaar te maken.

Ik denk dat er altijd wel iets van wrijving zal blijven op fora. Zeker in boeddhisme bestaan zoveel lezingen en vaak kleven daar ook verlangens en emoties aan vast. Kom je aan die lezingen, dan kom je ook aan...
En ik denk ook wel dat lezingen fout kunnen zijn. Ze zeggen ook wel eens, 'zonder wrijving geen glans'.

Maar ik zal me, opnieuw, bezinnen op hoe ik hier deelneem.  Ik voel echter geen haat naar deelnemers.
Sommige dingen doen me wel pijn, zoals Ujukarins verwijt van Sybisme. Alsof ik maar wat uit mijn duim zuig. Dat komt best hard aan. Sommige dingen vind ik ook gewoon verkeerd zonder dat ik die mensen verkeerd vind.

Maar goed, ik ontken niet dat er bij mij nog talrijke onzuiverheden bestaan ook in mijn deelname hier. Dat kan beter en ik ga daar beter op letten.

Online Moesa

 • Verspreider van inzicht
 • ***
 • Berichten: 110
 • Geslacht: Vrouw
  • Bekijk profiel
Re: communicatie
« Reactie #1 Gepost op: Vandaag om 14:31 »
Beste Siebe,

Dat idee heb ik persoonlijk niet bij de mensen hier, verre van. Ik heb je leren kennen als een wijze en eerlijke man, met een vleugje humor. Je weet gewoon heel veel dingen en ik kan daar echt wat mee. Ik begrijp dat je last hebt van het idee dat mensen zich niet welkom voelen bij jou. Soms moeten mensen wennen aan andere visies, het is ook een kunst om dat in jezelf te plaatsen. Soms zijn mensen nog niet zo ver en jij weer wel. Als ik naar mijzelf kijk, kan dat soms frustrerend werken innerlijk. Alleen ook daar kun aan leren wennen. Blijf bij jezelf staan Siebe. Krachtig dat je dit wilde delen ook

Warme groet,

Moesa