Auteur Topic: Een andere weg  (gelezen 2585 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nathan

  • Gast
Een andere weg
« Gepost op: 07-11-2013 06:30 »
Vraag: Waarom Chong*?
Ze zeggen weleens oefening baart kunst. Door gewoon voor onbepaalde tijd bepaalde gewoontes niet te doen, kan het zijn dat je anders naar jezelf gaat kijken. Los van bepaalde handelingen, dat je ook vredig kunt zijn zonder...

Vraag: Is Chong de oplossing?
Nee, maar wel een weg naar binnen. Al is het maar voor een tijdje. Je leert gewoon bewuster te handelen. Uiteindelijk gaat het er toch echt om: waar een wil is, is een weg: gewoon volledig stoppen met die handeling waarvan jij weet en ervaart dat ie eigenlijk geen deel van je leven zou moeten zijn.

Vraag: Welke oefening?
Je maakt spontaan een lijstje van zaken die je voor onbepaalde tijd zou willen loslaten. Neem een datum waarop je daaraan begint. Beoefen het gewoon. Maak je niet druk wanneer je weer terug zult vallen in je oude gewoontes. Leer eerlijk te zijn met jezelf, aan welke gewoonte zou je echt een einde willen maken? Onderzoek de waarde van doen of laten... Nu is het moment.

Vraag: Wat is zelfkennis?
Dat je aan de ene kant helemaal niets kan of hoeft te doen. Dat je er al bent. Dat alles okee is, zogezegd. Aan de andere kant zijn we body-mind. Leven we onder het juk van oorzaak en gevolg. Je kunt niet de effecten van je daden negeren, alleen maar omdat je 'niemand' bent. Niets geeft ruimte aan iets. ;)

Gratis ebook Mijn ABC voor Verslavingen.
www.abcebook.nl

www.chong.punt.nl*Uitspraak tsjong.

Audio: http://soundcloud.com/nondualiteit/mijn-abc-voor-verslavingen
Video: http://www.youtube.com/watch?v=cnDzkhbRJc4&feature=share&list=UU46uruhk_bR1VMZPdzSBT_Q
« Laatst bewerkt op: 18-11-2013 10:31 door Nathan »

Nathan

  • Gast
Re:Een andere weg
« Reactie #1 Gepost op: 19-11-2013 07:31 »

« Laatst bewerkt op: 25-11-2013 19:06 door Nathan »