Auteur Topic: Hans Knibbe over Sogyal Rinpoche  (gelezen 1847 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Marcel

  • Gast
Hans Knibbe over Sogyal Rinpoche
« Gepost op: 10-03-2018 19:23 »
In juli 2017 publiceerden acht voormalige studenten van de Tibetaans boeddhistische leraar Sogyal Rinpoche een kritische brief over zijn gedrag. De leraar werd beschuldigd van seksueel misbruik, fysieke mishandeling en een extravagante levensstijl. Wat doet dit nieuws met zijn leerlingen en andere betrokkenen? Menno Bijleveld interviewt een aantal van hen met elk een verschillend perspectief.

Radio- en filmmaker Menno Bijleveld was 22 jaar student van Sogyal Rinpoche. Na het lezen van de eerste brief is hij opgestapt bij Rigpa. Met deze serie wil Menno ervaringen en visies van betrokkenen van Sogyal Rinpoche aan bod laten komen. Bovendien hoopt hij dat gaandeweg slachtoffers van zijn gedrag zich melden, zodat hij ook hen kan interviewen.

Deel 2: Hans Knibbe

Hans Knibbe is klinisch psycholoog, schrijver en spiritueel leraar bij de School voor Zijnsoriëntatie. Hij was vier jaar in de leer bij Sogyal Rinpoche, maar ging weg omdat hij hem in psychologisch opzicht onontwikkeld vond. Ook had hij moeite met de manier waarop Sogyal met vrouwen en studenten omging. Hans Knibbe is zelf ook leraar en zijn werkwijze is gebaseerd op dzogchen-meditatie en guru yoga, vormen van beoefening die hij leerde van Sogyal. Hoe blikt Knibbe terug op de tijd bij Sogyal Rinpoche? En welke rol spelen de methoden die hij van Sogyal leerde nu nog binnen zijn eigen onderricht?

http://www.bodhitv.nl/bodhitv/hans-knibbe-over-sogyal-rinpoche/

ik vind vooral het stukje over
hoe de verhouding tussen
leraar en leerling erg helder
hoe sta je er in
(vanaf ongeveer 8 minuten...)
« Laatst bewerkt op: 13-03-2018 15:53 door Marcel »

Offline Marcel

  • Eerwaarde
  • Nieuwkomer
  • ******
  • Berichten: 3012
Re: Hans Knibbe over Sogyal Rinpoche
« Reactie #1 Gepost op: 24-09-2018 16:39 »
"it's a choice"

"we can't discern for ourselves"

...heeft ie het over zichzelf....?

https://www.youtube.com/watch?v=0tIBYxed16s

practical meditation

https://www.youtube.com/watch?v=x3usBVFPCps

« Laatst bewerkt op: 24-09-2018 16:52 door ekayano maggo »