Auteur Topic: Dalai lama naar Rotterdam  (gelezen 1249 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Marcel

  • Gast
Dalai lama naar Rotterdam
« Gepost op: 08-05-2018 16:33 »
Bezoek Z.H. de Dalai Lama aan Nederland
 
Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat Zijne Heiligheid de Dalai Lama op 16 en 17 september twee lezingen gaat geven in Rotterdam Ahoy. Er zijn dit jaar weinig bezoeken gepland buiten India en we zijn zeer vereerd dat Zijne Heiligheid ons land komt bezoeken.
 
Het bezoek van de Dalai Lama staat in het teken van mededogen en waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd. De Dalai Lama: ‘Het ontwikkelen van mededogen en begrip voor anderen, brengt datgene wat we allemaal zoeken: rust en geluk.’
 
Programma
Op zondagochtend 16 september geeft Z.H. de Dalai Lama een publieke lezing met de titel 'Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd'. De publieke lezing wordt ingeleid met een persoonlijk gesprek tussen Z.H. de Dalai Lama en Richard Gere, acteur en voorzitter van International Campaign for Tibet (ICT), over het leven van de Dalai Lama in en buiten Tibet. Dit in het kader van het dertigjarig jubileum van ICT. 

Vervolgens vindt er in de middag een interessante lezing plaats genaamd ‘De kracht van compassie in je dagelijks leven’ door Geshe Thupten Jinpa, voornaamste vertaler van Z.H. Dalai Lama en bekend van zijn boek ‘Compassie voor Beginners’.

Daarna wordt de film ‘The Last Dalai Lama’getoond. Hierin krijgen we onder andere inzicht in de interesse die Zijne Heiligheid heeft in het onderzoek naar hoe we onze emoties kunnen leren begrijpen.
 
Op maandagochtend 17 september geeft Z.H. de Dalai Lama een boeddhistische les over de tekst van Langri Thangpa, 'Acht verzen voor het trainen van de geest in compassie’. Deze tekst geeft een heldere uitleg over hoe mededogen te ontwikkelen en beoefenen. De boeddhistische les is relevant en toepasbaar voor mensen met een boeddhistische en niet-boeddhistische achtergrond.
 
Kaartverkoop
Middels dit bericht willen we geïnteresseerden en leden van boeddhistische- en Tibet - gerelateerde organisaties vroegtijdig informeren dat
de kaartverkoop begint op zondagochtend 6 mei om 10.00 via www.dalailama2018.nl