Auteur Topic: Boeddhistische mummie na tweehonderd jaar nog steeds in leven ?  (gelezen 2720 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Marcel

  • Eerwaarde
  • Nieuwkomer
  • ******
  • Berichten: 3068
Boeddhistische geleerden beweren dat het gemummificeerde lichaam van een onbekende boeddhistische monnik, dat eind vorige maand in Mongolië werd gevonden, nog steeds in leven is  en zich in een diepe en zeldzame staat van meditatie bevindt, genaamd tukdam (thukdam). De mummie is naar schatting tweehonderd jaar oud.

Forensische onderzoeken zijn bezig om de overblijfselen, omwikkeld met dierenhuiden, te onderzoeken. Ze hebben er nog geen idee van hoe het lichaam van de monnik zo goed bewaard is gebleven, hoewel sommigen denken dat het koude klimaat in Mongolië daarvan de reden zou kunnen zijn.

Dr. Barry Kerzin, boeddhistische monnik en arts van de Tibetaanse geestelijk leider, de Dalai Lama, vertelde de Mongoolse krant  Siberian Times dat de monnik in de staat van tukdam verkeert en dat ook nog lang kan blijven tot hij de verlichting bereikt en een Boeddha wordt. De identiteit van de monnik is onduidelijk, hoewel er speculaties zijn dat hij de leermeester is van Lama Dashi-Dorzjo Itigilov, die  ook gemummificeerd werd gevonden.

Ook professor Ganhugiyn Purevbata, stichter van het Mongoolse instituut van boeddhistische kunst aan de boeddhistische universiteit van Oelan Bator, de hoofdstad van Mongolië, ondersteunt de voor velen ongelooflijke theorie dat de gemummificeerde monnik nog steeds leeft. ‘De lama zit in de vajra lotuspositie, de linkerhand geopend en de rechterhand in een houding die de soetra van prediking symboliseert. Dit is een teken dat de lama niet dood is,


Bron

[helaas werkt link niet meer]
« Laatst bewerkt op: 01-02-2023 14:59 door Marcel »
.......met een been in het graf,
het ander op een bananenschil