sleutel tot inzicht

Wat de Boeddha werkelijk onderwees

Op Sleutel tot Inzicht vind je honderden toespraken (sutta's) en artikelen waarin nauwkeurig beschreven is wat de Boeddha werkelijk heeft onderwezen. Alle content is gebaseerd op het oorspronkelijke boeddhisme (het Theravada oftewel 'de School van de Ouderlingen').

Leuk, goed voor je, en helemaal gratis

Bestudeer op een leuke en motiverende wijze het boeddhisme op het niveau dat bij jou past. Kies de thema's die jouw voorkeur hebben. Je kan overal gratis gebruik van maken. Je beschikt o.a. over een zeer groot Boeddhistisch Woordenboek met plusminus 1400 termen en leerstellingen.

Eén van de mooiste secties is de uitvoering van de Dhammapada (Pad van Waarheid). Op deze website betreft het wel een heel bijzondere uitvoering. Het zijn namelijk niet louter de 423 versjes: de verzen worden vergezeld door 423 prachtige illustraties wat het lezen erg aantrekkelijk en extra leuk maakt. Ze zorgen voor een prettige en realistische beleving. Daarnaast zijn er in een aantal gevallen Detailpagina's uitgewerkt met prachtige aansluitende verhalen en uitleg van de boeddhistische Leer. Al met al zeer compleet en daarom leuk en extra motiverend!

Maar er is nog veel, veel meer. Je kan honderden toespraken en andere pagina's benaderen via de Sitemap en Toespraken. En op de pagina Introductie boeddhisme zijn thema's gegroepeerd zodat je makkelijk die informatie kunt vinden waarnaar je op zoek bent.

Een lief en wijs mens zijn

De pijlers van het boeddhisme zijn liefdevolle vriendelijkheid (metta) en mededogen (karuna). Deze vormen de basis voor de ontwikkeling van wijsheid (pañña) en inzicht (vipassana).

Liefde in je hart en wijsheid in je geest, is de essentie van geluk en de voorwaarde voor een betere wereld.