Boeddha Forum

Boeddhisme => Het gewone leven => Topic gestart door: Marina op 30-09-2009 10:42

Titel: Rijkdom en armoede binnen het boeddhisme
Bericht door: Marina op 30-09-2009 10:42
Hallo!
Wij zijn studenten en zouden graag vragen beantwoord willen hebben over rijkdom en armoede binnen het boeddhisme. deze informatie hebben wij nodig voor ons onderzoekverslag.
 
1) Wat doet het boeddisme aan het verschil tussen arm en rijk?

2) Beïnvloed persoonlijke welvaart de mate waarin religie beoefend wordt?

Wij zouden het zeer op prijs stellen als de vragen serieus worden beantwoord!
Alvast bedankt!


Titel: Re:Rijkdom en armoede binnen het boeddisme
Bericht door: Ujukarin op 30-09-2009 11:47
Hoi Marina,

Mijn kwartje ;-)

1) Tweeledig.

2) 'Vanaf een zeker niveau niet meer'. Als je zo arm bent dat je overdag en avond moet knokken voor overleven, met 2 banen enzo, dan zal er weinig interesse zijn in religie. Ben je dat niveau ontstegen, en dat zou in NL toch voor de meesten boven minimumloon moeten gelden, dan is er i.h.a. geen verschil tussen rijk en arm voor wat betreft de mate dat men boeddhisme beoefent. Ieder welvaartsniveau heeft zijn eigen valkuilen...

With folded palms,

<Ujukarin>
Titel: Re:Rijkdom en armoede binnen het boeddisme
Bericht door: Santa op 30-09-2009 16:06
Mee eens ..je weet niet hoe je in je vorige leven was en dat karma daardoor verkregen  ben je in dit leven mss wel erg rijk  of arm...we moeten iedereen zoveel mogelijk de helpende hand rijken en ons mss niet zoveel afvragen van het hoe en waarom ik ben nét terug uit china en kan je zeggen dat er best veel rijke chinezen zijn maar ook zoveel arme ik kwam overal bedelende mensen tegen en heb gewoon geld gegeven dit leek mij even een goeie optie daar ik toch niets anders kon doen aan de situatie maar ik geloof zeker in karma en karuna  trouwens ook nog even een vraagje over iets heel anders ik ben dan vegetarier je zou denken dat de mensen dat daar ook zijn ivm de religie maar jeetje alles wat beweegt vliegt en kan lopen is daar de pisang je ziet er geen leven in de lucht en ook niet in het water dus geen eensjes zwanen ect...is dat niet raar?    ???  :)