Auteur Topic: Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?  (gelezen 4954 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Pillendraaier

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 5
Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Gepost op: 05-01-2014 12:05 »
Hallo beste forummers,

sinds enige tijd probeer ik via de edele waarheden te leven en moet zeggen, ik kom zo wel tot de conclusie dat ik gelukkiger ben met minder materialistische dingen en mezelf ook beter voel met wie ik ben en niet wat anderen denken.
Nu zit ik wel nog verveeld met de volgende situatie...
Van opleiding ben ik apotheekassistent. Het was een leuke job die ik een 7 tal jaar uitgeoefend heb maar had er op een bepaald moment geen voldoening meer in, alleen maar stress en voelde me ongelukkig. Zeker bij de laatste werkgever was er geen respect en collega's was wel een band mee, maar niet vriendschappelijk. Ze gingen vaak dingen doen zonder mij en dus heb ik besloten mijn ontslag te geven en mezelf tot een andere sector te wenden: autotechniek. Ik ben altijd graag met de handen bezig geweest. Ik werk graag technisch maar wil toch graag ook een beetje mijn hoofd kunnen breken op bepaalde situaties. Na een opleiding van bijna een jaar ben ik nu een 4 tal maanden op zoek geweest naar een leuke job... Bij de lokale Renault dealer heb ik een toffe job aangeboden gekregen waar ik maandag kan beginnen. Als een soort klusjesman. Omschrijving van de job is afleveren en klaarmaken nieuwe wagens en jonge 2dehands. Ook toonzaal in orde houden, accessoires monteren, mensen de uitleg geven over nieuwe wagen, onderhoud gebouw en terrein, kortom een heel afwisselende job!
Ik zie mezelf dit zeker wel doen, maar nu is het gevoel dat me vasthoudt als volgt... Ik heb het idee dat mensen me als "lager" gaan bekijken, van apotheek naar garage. Ik weet dat ikzelf gelukkig moet zijn met wat ik doe en zie mezelf op lange termijn ook groeien naar verkoper/magazijnier of vertegenwoordiger. Maar toch waarom blijft dat gevoel er zitten en hoe kan ik mezelf hierover proberen te zetten?

Alvast bedankt voor jullie raad!


Offline teksten.Y1010

 • Sangha Ouderling
 • *****
 • Berichten: 890
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #1 Gepost op: 05-01-2014 13:48 »
ja dat is een heel herkenbare situatie en alleen wie daar ooit mee geconfronteerd werd, in dit of vorig leven zal je daar werkelijk kunnen in bijstaan.
Het is ook nodig zo'n situaties ooit te ervaren, dat is als een programma en elk programma geeft de mogelijkheid om te leren van zo'n situatie. Dus is het een fantastische gelegenheid.

Dit gaat over de waarden, een ontzettend belangrijk onderwerp.

Offline teksten.BA

 • aanvraag voor lidmaatschap
 • Eerwaarde
 • *
 • Berichten: 1614
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #2 Gepost op: 05-01-2014 16:36 »
“Hoger” en “lager” in de wereld van de beroepen is klinkklare onzin. Het is wel begrijpelijk dat er meer wordt verdiend als men langer een opleiding heeft moeten volgen en er bijvoorbeeld mensenlevens van het handelen afhangen, zoals bij chirurgen. Maar een chirurg is niet “hoger” of “lager” dan bijvoorbeeld een vuilnisman. Als het vuil, het afval niet meer wordt opgehaald in het ziekenhuis, dan kan de chirurg op den duur niet meer werken. Omdat hij of zij immers letterlijk verzuipt in het vuilnis. Dus is de vuilnisman net zo belangrijk als de chirurg en zijn “hoger” en “lager” slechts subjectieve waardeoordelen die een onjuiste voorstelling van zaken vertegenwoordigen.

Vergeet “hoger” en “lager” en geniet liever van je nieuwe beroep. Elk mens, minister of lopende band productiemedewerker is nodig om het systeem te laten functioneren. We zijn allemaal nodig, ook al doen een aantal mensen in de maatschappij vaak net alsof dat dit niet zo is. Het wordt tijd dat die vervreemding wordt erkend en opgeheven. De Boeddha stelde al dat alles afhankelijk is van alles en dat niets op zichzelf staat. We zijn allemaal als het ware golven van de oceaan. De ene golf lijkt soms hoger te reiken dan de ander, maar we bestaan allemaal uit hetzelfde water. Dat is geen kwestie van kwantiteit, maar van kwaliteit. De macht van het getal om mensenlevens mee aan te duiden is in de meeste, zo niet alle gevallen flauwekul. Leuk voor de statistieken, maar ieder mens is uniek en gelijkwaardig aan de andere mens(en). Let wel: ik stel “gelijkwaardig”, niet “gelijk”. Want we zijn niet “gelijk”, we zijn hooguit onderling evenveel waard in onze uniciteit.

Met beleefde groet,

Basho Roshi :)
« Laatst bewerkt op: 05-01-2014 16:39 door Basho Roshi »

Offline kayz

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 22
  • SenZes
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #3 Gepost op: 06-01-2014 17:55 »
neem als voorbeeld Siddharta Gautama, hij ging van Prins naar bedelmonnik om zijn innerlijk geluk te vinden.

We moeten heel veel, en meestal voor iemand anders. Maar geluk maak je zelf, en voor jezelf. Als je zelf gelukkig bent dan straal je dat af naar andere mensen. Dus ik zou me niet zoveel zorgen maken om de titel van je job en of dat nu veel aanzien heeft of niet. Net zoals Basho het zo mooi verwoord, iedere job is nodig en is in zijn segment even belangrijk.

En volgens mij ben jij goed op weg om je eigen geluk te maken en ik zou me niet zo druk maken om die waarde (die je er zelf aan geeft), ik zou liever een gelukkige vriend hebben die "klusjesman" is dan een ongelukkige vriend die apotheekassistent is.
Het slechte nieuws... er bestaat geen sleutel tot geluk -  Het goeie nieuws... de deur is open

Offline Pillendraaier

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 5
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #4 Gepost op: 16-01-2014 15:24 »
Bedankt voor de wijze woorden, inmiddels was mijn "ik" het ook bewust geworden en heb ik een goed gevoel ermee. Alleen komt er nu het lijden bij. De omschrijving van de job is verre van de werkelijkheid en ik moet me letterlijk krom werken. Werken die je normaal met 2 of meerdere personen doet moet ik in mijn eentje doen. Niet echt goed dus. Ik heb nog geprobeerd en ik bijt door maar het betert er niet op. Gelukkig is dit op interim basis en kan ik maandag ermee stoppen. Jammer dat het niet goed uitgedraaid is voor mezelf. Heb niets tegen eerlijk, hard werk maar behandeld worden als een hond en dan nog doen alsof je lui bent, terwijl je er heel hard werkt is voor mij net iets teveel. Weer een wijze levensles geleerd en ik heb mijn positieve energie verleden weekend uitgestuurd. Kreeg deze week 3 mooie aanbiedingen. 1tje is helaas al bezet ondertussen, gisteren een dagje mogen meegaan met een vertegenwoordiger en vandaag nog een sollicitatiegesprek. Dus alle energie is met een doel geweest en nu positieve energie uitsturen om de gepaste job voor mijn persoonlijkheid te vinden!

Offline teksten.Y1010

 • Sangha Ouderling
 • *****
 • Berichten: 890
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #5 Gepost op: 17-01-2014 19:37 »
ze behandelen je als hond terwijl je zo hard gewerkt hebt?

SCHANDALIG is dat

het is dan rechtvaardig dat je als een hond zou reageren
blaffen... bijten en desnoods zijn strot pakken en dood bijten

Offline teksten.Y1010

 • Sangha Ouderling
 • *****
 • Berichten: 890
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #6 Gepost op: 17-01-2014 20:03 »
Er is de waardigheid of het respect.

We geven een hond in onze samenleving niet veel waarde
en dan ga je ervaren wat een hond ervaart
om tot de conclusie te komen
dat ook een hond waardevol is

ik heb veel honden
en ik behandel ze menselijk
met het gevolg dat mijn honden nu menselijk zijn
ook een hond heeft veel waarde

uiteindelijk is er dan de waardering voor alle levende wezens
Offline Pillendraaier

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 5
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #7 Gepost op: 19-01-2014 13:32 »
Hallo, ja ik heb ze ook gezegd waarom ik niet meer bleef. Ze hadden er niet veel begrip voor. Moet wel zeggen heb tijdens mijn meditatie enorm veel energie uitgestuurd en er is positiviteit uit gekomen. Maandag, morgen dus, mag ik gaan solliciteren als verantwoordelijke naverkoop. De omschrijving die ze me gaven lijkt echt op de job waarop ik naar op zoek ben een mijn energie heb voor uitgestuurd. Nu is het aan mezelf om te bewijzen dat ik dit ben en het weer geen valse belofte is. Ja zelf heb ik ook een hond en daar ben ik ook vriendelijker tegen. Dank voor jullie reacties.

Offline teksten.Y1010

 • Sangha Ouderling
 • *****
 • Berichten: 890
Re:Hoe kan ik mezelf van de "pijn" ontdoen?
« Reactie #8 Gepost op: 19-01-2014 19:26 »
succes met de sollicitatie :)

 


Laatste berichten

[Algemeen] Re: Boeddhisme en de psychologie by Dorje Gisteren om 15:30
[Algemeen] Re: Boeddhisme en de psychologie by gouden middenweg & de wilde natuur 29-10-2020 23:27
[Algemeen] Re: Boeddhisme en de psychologie by Bodhiboom 28-10-2020 14:00
[Algemeen] Re: Boeddhisme en de psychologie by gouden middenweg & de wilde natuur 27-10-2020 10:45
[Algemeen] Re: Boeddhisme en de psychologie by gouden middenweg & de wilde natuur 26-10-2020 13:24
Powered by EzPortal